• Konstantinos Kourkoutas

Taller Participatiu - 10.03.2020

Updated: Dec 16, 2020El passat dimarts 10.03.20 ha tingut lloc a l'ESPAI EMPRIUS un altre taller participatiu per continuar amb la definició dels reptes programàtics.

Participants

Ciutadania / Societat

Associació de Veïns de Covadonga, Moviment Veinal del Sud , Fundació Bosch i Cardellach, La Ruda amics de Can Deu per l'agricultura ecològica, AMPA Escola Samuntada, veïns / veïnes


Administració

Aj. Sabadell, CCVOC, Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya


Indústria / Empresa

Gremi Fabricants Sabadell, Som Energia Sabadell, Xarxa Onion


Academia

UAB, Parc Recerca UAB, UdG, Institut de Recerca de l’Esport de la UAB, TBS
S'han treballat els següents reptes:


Del Repte estratègic 1: DISITRICTE D’INNOVACIÓ, CONEIXEMENT I CULTURA

ORGANITZACIÓ I GOVERNANÇA: Enfortir l’ecosistema local d’agents relacionats amb la producció de coneixement i d’innovació a través de mecanismes i espais de col·laboració i intercanvi que afavoreixin la creació de noves propostes, el desenvolupament de noves accions i visions compartides.


Del Repte estratègic 2: DISTRICTE D’ESPORT I SALUT

POLÍTIQUES. Aprofitant el potencial actiu de les universitats i altres espais de recerca, promoure la docència i recerca relacionades amb l'esport i hàbits de vida saludables així com noves activitats i usos pel barri. (Complementant el que es va començar a treballar en la sessió anteriorPosar en marxa el Clúster Esport-Salut-Innovació).


Del Repte estratègic 3: DISTRICTE CIRCULAR

ORGANITZACIÓ I GOVERNANÇA

En relació a la gestió del metabolisme del barri (recursos vs. residus), transformar el sistema de gestió de residus mitjançant la implementació d’un projecte pilot de recollida de residus domèstics porta a porta i també apostar mesures que permetin evitar la producció de residus que no es puguin reciclar o reutilitzar, per assolir així, el residu zero.


Del Repte estratègic 4: DISTRICTE INCLUSIU

ORGANITZACIÓ I GOVERNANÇA

Enfortir la xarxa d’agents locals al barri per generar noves propostes implicant els diferents agents com l'Escola Samuntada, pols d'activitat (com la UAB, el taulí, etc.), petits emprenedors, la Xarxa Local d'ESS i la Ciutadania i crear espais veïnals i socials de referència i de proximitat que puguin ser també espais de generació de propostes pel barri i permetin la inclusió de la ciutadania del barri en el seu procés de transformació.


&


4 taules de mapeig col·lectiu sobre els quatre reptes estratègics.

Fotos:77 views0 comments